Vergeturile în sarcină: de ce apar și cum să le tratezi cel mai bine

14.02.2022


Momentul sarcinii este magic: viața care crește și izbucnește schimbând totul în viața noastră este întotdeauna un miracol minunat de admirat. În acest timp, mamele au adesea gânduri și griji. Uneori afectează și pielea care, atunci când burta crește, este supusă unui stres considerabil, ducând adesea la formarea vergeturilor. Cum le putem preveni? Care sunt cele mai bune metode de a trata vergeturile în timpul sarcinii ?

Pentru a se pregăti să-și nască copilul, corpul unei viitoare mame se schimbă și se adaptează la cel al vieții care crește în interiorul ei. Zona abdomenului nu este singura supusa unor cresteri de volum care pot fi mai mult sau mai putin marcate si rapide. Nu este neobișnuit ca aceste modificări să ducă la apariția vergeturilor. Cum se face? Să vedem împreună care sunt factorii care determină formarea lor!

De ce se creează vergeturile?

Vergeturile sunt pete ale pielii care se formează atunci când nu este suficient de elastică. Din acest punct de vedere , pielea noastră funcționează ca o țesătură : dacă tragem puternic de unul dintre tricourile noastre cu un clic brusc, este foarte probabil ca, la un moment dat, materialul să se rupă și să provoace o rupere.
Acest lucru se întâmplă și cu pielea care, atunci când este supusă unei tensiuni puternice, se întinde până când ajunge la punctul de rupere când se rupe producând una sau mai multe vergeturi .
Stratul pielii care este cel mai afectat de acest tip de stres este dermul : este "nivelul" intermediar al pielii, care se află între epidermă , țesutul superficial care ne acoperă corpul și hipoderma , cel mai profund strat al pielii noastre.

Dermul este compus din fibre de elastina si colagen care permit pielii sa ne urmareasca fara dificultate toate miscarile si sa se adapteze zi de zi la schimbarile care apar in corpul nostru.
Cu toate acestea, atunci când țesăturile sunt supuse la o tensiune prea puternică sau rapidă, se poate întâmpla ca fibrele elastice să sufere deteriorări "ireparabile" și să se rupă. Această ruptură se transferă apoi și în epidermă dând naștere unei dungi, sau o serie de dungi, de culoare roșu-violet: iată, au apărut vergeturile !

De ce apar vergeturile în timpul sarcinii?

Motivul urmează să fie spus în curând! În timpul gestației pielea viitoarei mame este supusă unor tensiuni foarte puternice care pot produce o alungire a pielii de 10 ori mai mare decât în ​​mod normal!
Prin urmare, nu vă va surprinde să aflați că aproximativ 50% dintre femeile însărcinate prezintă vergeturi . Cu toate acestea, dacă să aveți sau nu vergeturi în sarcină este mai puțin întâmplător decât ați putea crede și există de fapt factori care pot facilita apariția acestei imperfecțiuni:

  • predispozitie genetica : da, din pacate vergeturile trec si prin ADN. De fapt, există femei (și chiar bărbați) care au moștenit pielea care este mai puțin elastică decât media și, prin urmare, mai predispusă la vergeturi. Variații mari de greutate: îngrășarea în timpul sarcinii este normala, dar este bine să nu exagerați. Din acest motiv este indicat sa mentineti o alimentatie echilibrata bogata in fructe si legume.
  • lipsa de hidratare : in timpul sarcinii, o parte din apa pe care mama o ia este destinata dezvoltarii bebelusului si aceasta poate provoca pielea uscata si in consecinta mai putin elastica. Din acest motiv și din alte motive este bine să crești cantitatea de apă consumată zilnic cu aproximativ 300ml.

Vergeturile cauzate de sarcină apar de obicei în jurul lunii a cincea sau a șasea și de obicei se concentrează în anumite zone ale corpului, în special în toate acele zone, odată cu creșterea bebelușului, acestea suferă o modificare mai relevantă, adică abdomen , sân , coapse și mai jos a spatelui .

Pot fi prevenite vergeturile în timpul sarcinii?

Deci vergeturile vor fi o parte necesară a procesului de sarcină? Nu se spune... putem face ceva pentru a le preveni!
Cea mai eficientă armă de folosit împotriva vergeturilor este consistența ! De fapt, adoptarea unor obiceiuri bune și îngrijirea zilnică a pielii ajută la menținerea elastică a pielii în timpul sarcinii și alăptării.
Acesta este motivul pentru care orice strategie anti-vergeturi trebuie să presupună că nimic nu va fi cu adevărat eficient dacă este făcut sporadic.
Pentru a minimiza riscul de noi vergeturi, faceți exerciții fizice, rămâneți hidratat și mâncați alimente sănătoase, bogate în vitamine și antioxidanți: acest lucru va evita creșterea excesivă și bruscă în greutate, cauza principală a vergeturilor!
Pe langa adoptarea acestor precautii, este foarte important sa ai grija din exterior de pielea stresata de sarcina. O modalitate bună este să hidratați și să hrăniți pielea cu produse concepute special pentru a preveni vergeturile sau, dacă daunele sunt deja făcute, pentru a le minimiza.

De fapt, este universal cunoscut faptul că vergeturile sunt printre cele mai dificile imperfecțiuni de care scăpați, dar nici în acest caz nu trebuie să vă descurajați: există ceva ce se poate face!

Cum sunt tratate vergeturile de sarcina?

Aici, pe lângă consecvență, va trebui să te dotezi și cu o bună doză de actualitate : vergeturile evoluează în timp, iar momentul în care este mai ușor să le tratezi este de îndată ce apar. Vergeturile
noi pot fi recunoscute după culoarea roșu-violet caracteristică cauzată de inflamația prezentă la nivelul dermului. De-a lungul timpului, pielea deteriorată se repară singură din ruptură, inflamația scade până când dispare și vergetura devine alb sidefat , la fel ca o cicatrice veche. Aspectul nu este singurul lucru pe care cicatricile și vergeturile de lungă durată îl au în comun - și persistența este foarte asemănătoare! Din acest motiv este esential sa se
intervina imediat asupra vergeturilor pentru a crește semnificativ șansele de reușită!
Dar să trecem la subiect! Cum sunt tratate vergeturile?
Pentru a ne ajuta in acest demers anevoios avem doi aliati formidabili: Serul de soc si Untul Activ , doua produse special concepute atat pentru a preveni vergeturile cat si pentru a actiona asupra celor care au aparut deja.
Atât Serul, cât și Untul sunt echipate cu toate formulele verzi care conțin ingrediente super eficiente împotriva vergeturilor! Un exemplu? Fitocomplexul reparator prezent în serul
de șoc : este o sinergie a ingredientelor active regeneratoare, inclusiv Extractul de Astragalus Membranaceus și Codonopsis Pilo  bogat în saponine și polizaharide. Acțiunea lor combinată este concepută pentru a promova repararea țesuturilor, a contracara radicalii liberi și a face pielea tonifiată și compactă.
Sau amestecul de 8 uleiuri prețioase pe care îl găsim în Untul Active : trandafir, migdale, caise, floarea soarelui, rodie, măsline, ricin și germeni de grâu sunt o adevărată explozie de acizi grași esențiali și vitamine care ajută la îmbunătățirea microcirculației pielii. Acțiunea lor este triplă: antioxidantă, emolientă și reparatoare.

Ser de șoc și unt activ: cum se folosesc?

Nimic mai ușor! Serul Impact are o consistență ușoară și odată masat în piele se absoarbe într-o clipă în timp ce Untul Activ are o textură moale și catifelată care va transforma momentul aplicării într-o adevărată îmbrățișare!
Pentru a obține beneficiile maxime vă recomandăm să le folosiți împreună, de două ori pe zi , masând mai întâi serul și apoi untul. Cel mai bun moment pentru a începe tratamentul este chiar în primele luni de sarcină: acest lucru va permite pielii tale să ajungă bine pregătită pentru ultimul trimestru, momentul în care tensiunile pielii sunt cele mai intense.

Dar ajungem la o întrebare extrem de importantă când vine vorba de sarcină: serul de șoc și untul activ sunt sigure de utilizat în timpul gestației și alăptării?
Cu siguranță, da!

După cum am văzut, sarcina este unul dintre cele mai delicate momente în ceea ce privește apariția vergeturilor și din acest motiv am pus siguranța mamei și a bebelușului printre prioritățile noastre în faza de formulare . De fapt, există ingrediente cosmetice care ar trebui evitate în timpul sarcinii, deoarece sunt potențial dăunătoare sănătății ambilor.
Atât Serul Impact, cât și Untul Activ sunt formulate cu ingrediente 100% sigure care respectă și îngrijesc atât viitoarea mamă, cât și copilul pe care îl poartă! De asemenea, sunt testate dermatologic pe pielea sensibilă și nu au alergeni de parfum.

Și cum rămâne cu eficiența? Testele pe care le-am efectuat au dat rezultate extrem de pozitive! Spotesterii noștri au încercat tratamentul antivergeturi în avanpremieră, aplicând ser și unt de două ori pe zi timp de aproximativ 2 luni: dacă vrei să afli care a fost experiența lor poți citi articolul Vergeturi: descoperă testele de eficacitate și părerile celor. care au incercat tratamentul in care veti gasi fotografiile facute inainte si dupa tratament astfel incat sa vedeti alb-negru imbunatatirile pe care le-au obtinut!