Caderea Parului la barbati: cauze și remedii

16.01.2021


Căderea părului la bărbați: cauze și remedii naturale

Știind ce este și cum este făcut părul, este primul pas în îngrijirea acestuia. Deoarece există o serie de remedii naturale care să încetinească căderea și să stimuleze creșterea și să il mențină sănătoas mult timp. Să vedem care sunt, împreună.

Părul a fost întotdeauna acolo, sau cel puțin, atât timp cât ne amintim și atât timp cât nu ne da probleme speciale.Dar chiar îi cunoaștem? Din ce substanțe sunt formate și din ce derivă textura și culoarea firelor de par? Și mai presus de toate: ce putem face dacă încep să cadă? Când ar trebui să începem să ne îngrijorăm de căderea lor? Există modalități de a-l încetini sau de a-l opri? Da, există o serie de comportamente virtuoase și remedii naturale pentru a preveni căderea părului la bărbați și femei. Dar să continuăm pentru a răspunde la toate aceste întrebări legitime.

Păr: ce este părul și cum este structura acestuia

În definiția Wikipedia , părul este "firele păroase care cresc pe pielea craniului uman". Acestea sunt formate pentru un procent de aproximativ 75-80% din cheratină , o proteină solidă, și pentru restul de apă, lipide și pigmenți care îi conferă culoarea.

Acestea consta din:

 • o parte vizibilă, tulpina . Partea finală se numește vârf și este mai subțire
 • o parte ascunsă, situată sub scalp și care asigură o creștere adecvată a părului: rădăcina
 • o parte care adăpostește părul încă de la naștere, bulbul , care se află în partea cea mai adâncă a foliculului de păr;
 • a glandelor sebacee care asigură lubrifierea și protejează părul și scalpul de agenții externi. Acestea produc sebum, o substanță grasă, acidă (ph 3,5). Formarea părului gras sau uscat și deshidratat depinde de funcționarea și activitatea lor. Pentru a afla mai multe despre acest subiect, citiți articolul : Cum să vă recunoașteți scalpul și tipul de păr
 • a capilarelor , prin care se furnizează substanțe nutritive

Cum este firul de păr?

Arborele de păr, care determină aspectul său, este alcătuit din 3 straturi diferite:

 1. l cuticulă : stratul exterior. Sunt celule de keratină dure dispuse ca șindrilă pe acoperiș. Când celulele sunt aderente, părul este strălucitor și sănătos . Pe de altă parte, când cuticula tinde să se deschidă, părul pare uscat, fragil, plictisitor și deteriorat . Rolul cuticulei este de a proteja părul de agenții externi, chimici și de mediu. Uneori, chiar și o singură decolorare poate deteriora stratul de celule care formează cuticula și, în mod firesc, aceasta suferă cel mai mult din cauza temperaturii ridicate a uscătorului de păr, a plăcilor de îndreptat, a fiarelor și a produselor agresive. Cuticula corespunde cu 10% din tulpină
 2. cortexul : este partea intermediară formată din celule de keratină și granule de melanină care este pigmentul care dă culoare părului nostru și care cu trecerea timpului tinde să scadă. Când celulele care produc melanină nu mai funcționează corect, apare părul alb. Coaja formează 80% din tulpină. Când părul se rupe ușor și are vârfurile despicate, înseamnă că și cortexul este implicat în daunele suferite de arbore. (Pentru a afla mai multe, citiți articolul Remedii pentru părul uscat și deteriorat: sfaturi pentru îngrijirea acestuia )
 3. medula : este inima firului de păr, alcătuită din celule de cheratină foarte mari separate una de alta de bule de aer care afectează tonul părului. În părul foarte fin sau subțire, medula nu este prezentă.

Etapele creșterii părului

Părul se formează sub formă de puf încă din a patra lună a vieții fetale. Ele cresc cu o rată de 0,3 mm pe zi cu 1 cm pe lună. Părul este supus unui ciclu de creștere cuprins între 2 și 6 ani, dar sunt documentate cicluri de peste 10 ani. La sfârșitul ciclului său de viață, părul este înlocuit.

Viața părului constă în succesiunea a trei faze:

 • anagen : este prima fază a creșterii părului , durează de la 3 la 7 ani și permite creșterea părului de aproximativ un centimetru pe lună. În această fază se observă formarea tuturor structurilor părului. Faza anagenă este mai scurtă la tâmple decât la ceafă.
 • catagen : este a doua fază a ciclului părului. Durata sa variază de la două la trei săptămâni. Este faza de involuție, în care părul format se deplasează treptat către straturile mai superficiale ale epidermei. Foliculul se află într-o fază de repaus momentan
 • telogen : este a treia fază a cărei durată variază între două și trei luni. Este perioada terminală în care părul este încă în foliculul de păr, dar activitățile vitale au încetat complet . Înainte de a cădea, acest păr rămâne încă pe scalp o vreme, apoi cu o tracțiune modestă (nu dureroasă) cade.

Curiozități și mituri 

Curiozitate: lungimea părului este foarte variabilă, depinde de la persoană la persoană și rareori reușește să ajungă la metru. Împreună cu unghiile și barba, acestea sunt singurele părți ale corpului care cresc continuu pe parcursul vieții.

Mituri : tăierea părului îl face să crească mai repede? Nu! Dezvoltarea părului este influențată de foliculul de păr, care este situat sub scalp și care nu este afectat de tăierea foarfecelor!

Cauzele căderii părului

După cum am văzut, căderea părului face parte din ciclul său de viață. După faza telogenă, are loc o nouă fază anagenă, deci un nou păr va apărea în locul părului căzut. Pierderea părului în fiecare zi este, prin urmare, ceva total normal. S-a estimat că 50 până la 100 de fire de păr pot fi pierdute pe zi.

Când observăm căderea excesivă a părului, pot exista mai multe cauze:

 • sezonalitate : primăvara și toamna, fenomenul de înlocuire naturală a părului se accelerează, fenomen legat în cea mai mare parte de bioritmurile naturale ale corpului nostru. Părul cade exact așa cum cad frunzele copacilor, pentru a face loc creșterii celor noi.
 • dezechilibre hormonale
 • o dietă slab echilibrată, săracă în vitamine și fibre,
 • fumatul , care modifică circulația sângelui în scalp și împiedică furnizarea de substanțe nutritive din fibra de păr
 • luarea anumitor medicamente
 • utilizarea substanțelor chimice agresive, cum ar fi vopselele și înălbitorii, permanentele, dar și lacurile, gelurile și produsele fixative pot provoca daune cu subțierea consecventă a părului.

În aceste cazuri, de obicei, pe lângă pierderea unui număr substanțial de păr în timpul zilei, părul pare, de asemenea, plictisitor și plictisitor și poate apărea subțierea pe piele.
Dacă vă aflați în această stare și doriți să aflați mai multe, puteți citi articolul 8 metode naturale pentru a preveni căderea părului

Cauzele căderii părului la bărbați

Căderea părului este o boală, în schimb, atunci când ciclul normal de viață al părului este modificat sau întrerupt . Aceasta înseamnă că părul care cade nu este înlocuit de nașterea unui păr nou.

În general, motivul trebuie atribuit factorilor genetici și hormonali și, în special, bărbații care suferă cel mai mult . Se estimează că în Italia subțierea părului afectează 25% din populația masculină înainte de vârsta de 30 de ani și 50% până la vârsta de 45-50 de ani (Sursa SITRI, Societatea Italiană de Trichologie).

Prin urmare, fenomenul cheliei masculine este o afecțiune extrem de comună: numele său este alopecia androgenetică. Nu există remedii miraculoase care regenerează magic părul, dar nu există nicio îndoială că obiceiurile și produsele sănătoase care întăresc părul și pielea capului prin hrănirea acestuia pot ajuta la încetinirea căderii părului și la stimularea nașterii altora noi. Va fi important să acționăm la timp, la primele semne de subțiere  pentru un rezultat satisfăcător: o singură aplicare nu va fi niciodată suficientă. Produsele trebuie utilizate în mod regulat.

Cum să încetinești căderea părului cu metode naturale

După cum am văzut, obiceiurile și produsele sănătoase care întăresc părul și scalpul cu nutrienții potriviți pot încetini căderea și pot stimula nașterea de păr nou. Iată câteva produse naturale special formulate cu ingrediente active specifice anti-căderea părului.

Loțiunea anti-cădere a părului

Lotiune anti-cadere a liniei SativAction este un concentrat de ingrediente active , la pierderea parului contracaram bazat pe prebiotice de cicoare , utile pentru întărirea microbiotei pielii naturale și crearea unui mediu favorabil pentru sanatatea parului.

Alte ingrediente sunt extractul de cânepă care, împreună cu taurina și dipeptida citrullinil-arginină conținută în extractul de alge marine chondrus, întăresc și îmbunătățesc rata de creștere a părului. Efectele sunt sporite de complexul exclusiv Hair Plus , un fitocomplex de plante care combate căderea părului și oferă rezultate vizibile deja după 3 luni.

Pentru a afla despre complexul Hair Plus și eficacitatea acestuia asupra bunăstării și regenerării părului, puteți citi complexul Hair Plus în profunzime : un amestec de extracte de plante cu eficacitate dovedită .

Cum se folosește

Trebuie doar să agitați sticla și să aplicați 15/20 picături de produs pe scalp, masați ușor până când ingredientele active prețioase sunt complet absorbite. Nu clăti. Pentru cele mai bune rezultate, trebuie să fiți consecvenți și să aplicați produsul în fiecare zi, o dată pe zi, timp de cel puțin 3 luni! Vă sfătuim să repetați tratamentul de cel puțin 2 ori pe an în schimbarea anotimpurilor.

Șamponul anti-cădere a părului

Un alt produs specific este Șamponul anti - cădere a părului , o formulă specială bazată pe prebiotice de cicoare , utilă pentru întărirea microbiotei naturale a pielii și crearea unui mediu favorabil sănătății părului și numeroase ingrediente active naturale: conține cofeină , pentru a da energie și pentru a ajută la încetinirea procesului de cădere , cânepă, mentă și ghimbir pentru a întări tulpina, revigora și stimula microcirculația pielii.

Cum se folosește

Șamponul este concentrat și este nevoie de foarte puțin pentru fiecare aplicare! Apoi, masați-l în părul ud și, pentru a vă bucura pe deplin de eficiența sa, lăsați-l să acționeze câteva minute înainte de a-l clăti.

Cum să preveniți căderea părului cu remedii naturale

Părul sănătos și puternic este înrădăcinat într-un scalp sănătos. Hrănirea cu loțiuni pe bază de prebiotice este un obicei excelent pentru a întări scalpul și a stimula creșterea părului nou. Pentru a afla mai multe, citiți articolul Probiotice și prebiotice: care sunt acestea și care este diferența dintre ele .

Liniștitor și loțiunea hidratantă este utilă pentru reechilibrarea microbiotei naturale, liniștitor, hidratarea si hranirea pielii, întărirea părului, reducând senzația de mâncărime și exfoliere sau în caz de matreata uscat.

De detoxifiere a pielii si anti-matreata loțiunea este util pentru: purificarea scalpului, prevenirea și combaterea matretii, liniștitor și hidratare a pielii sau în caz de matreata gras.

O altă modalitate de a preveni căderea părului și de a întări scalpul cu remedii naturale este de a face comprese ! Lumea împachetărilor este vastă și se dovedește a fi foarte utilă pentru păstrarea sănătății părului. Cu o acțiune specială anti-cădere, vă recomandăm:

 • Suc de aloe , care trebuie lăsat timp de 30 de minute înainte de clătire cu șampon
 • Amla , bogată în vitamina C, este foarte hrănitoare și ajută la menținerea scalpului sănătos, întărește părul și previne căderea părului. Se găsește în Linia Enetică
 • Henna , obținută din frunzele uscate ale Lawsonia Inermis , întărește părul prin întărirea axului și conferă un efect de volumizare, reechilibrează pielea și face lungimile să strălucească. Poate fi găsit în coloranți naturali amestecați cu alte ierburi de vopsire
 • Ulei pur din semințe de in care poate fi utilizat pentru pachetele de întărire pre-șampon.
 • Wondermask Hair Forza , care trebuie lăsat timp de 5 minute o dată pe săptămână în locul balsamului. Este un tratament de întărire și restructurare ideal pentru răsfățarea părului deteriorat și restabilirea seninătății chiar și în părul cel mai stresat.