Cum să creați o rutină oculară pentru un aspect cu adevărat uimitor

06.09.2021

Un aspect Wow se obține urmând rutina ochilor. Iată toate sfaturile noastre pentru a scăpa de  cearcăne pentru totdeauna , pentru a reduce ridurile și pentru a avea un aspect proaspăt și luminos.

Ochii sunt oglinda sufletului . De câte ori am auzit-o spunând și repetând? În această propoziție există în mod natural un mare adevăr și că privirea noastră este chiar prima carte de vizită pe care o transmitem către restul lumii. Din ochi transmitem mult din noi înșine și din gândurile noastre. Și a avea un aspect obosit, cântărit de cearcăne, nu funcționează cu adevărat în favoarea noastră. Să vedem cum putem stabili o rutină corectă a ochilor pentru a avea un aspect proaspăt, luminos, fantastic ... într-un cuvânt? Wow!

Conturul ochilor și caracteristicile sale

După cum sugerează și numele, zona conturului ochilor este toată zona feței noastre care ne înconjoară ochii : zona inferioară este locul unde apar pungile și cearcănele, în timp ce cea superioară include pleoapele. Și apoi există întreaga zonă a tamplelor și secțiunea inferioară a frunții, cea care se află între ochi.

Întreaga zonă este caracterizată de o piele deosebit de subțire și, prin urmare, mai delicată decât restul pielii de pe față. Este o zonă mai sensibilă la poluare, vânt, schimbări de temperatură și alți agenți atmosferici și tinde să se deshidrateze mai ușor.

Pentru a combate primele riduri, a avea un aspect odihnit și o privire luminoasă, această zonă trebuie tratată în mod adecvat și pentru a face acest lucru va fi necesar să urmați rutina corectă de frumusețe a ochilor .

După aplicarea serului de față, puteți continua cu aplicarea cremei de față. Și acest lucru trebuie aplicat urmând pași specifici pentru ca acesta să fie cu adevărat eficient.Crema conturului ochilor este, prin urmare, un produs diferit de serul de față, utilizarea unuia nu o exclude pe cea a celuilalt, dimpotrivă, cele două produse se îmbunătățesc adesea reciproc și, în general, o rutină de înfrumusețare completă le include pe amândouă .În acest moment, dacă este dimineață, puteți trece la machiaj . Pentru a avea un aspect luminos, optează întotdeauna pentru un machiaj care să permită pielii să respire. Puteți începe cu o BB Cream, capabilă să uniformizeze tenul și să ofere luminozitate feței într-un mod complet natural precum BB Cream Like a dream .


Probleme la nivelul ochilor: cearcăne, pungi și riduri

Conturul ochilor este o parte extrem de fragilă a feței și pielea este mult mai subțire decât restul feței. Din acest motiv, conturul ochilor are nevoie de îngrijire și atenție specială, mai ales dacă:

- Cercuri întunecate : vorbim despre cercuri întunecate pentru a indica o nuanță întunecată-albastru-violet sub ochi. Factorii predominanți legați de apariția lor sunt:

 1. Microcirculație → poate apărea ruperea capilarelor, ducând la acumularea de globule roșii în zona conturului ochilor
 2. Acumularea de melanină → pigmentare excesivă a pielii
 3. Glicația → proces de unire între proteine ​​și zaharuri care le compromite funcționalitatea și proprietățile

- Pungi: umflarea sub ochi se numește așa , cauzată de o acumulare excesivă de lichide. Deoarece, după cum am văzut, pielea din jurul ochilor este mai subțire, umflarea este ușor de observat și este adesea însoțită de decolorare. Motivele pentru care se formează pungi sunt în principal:

 1. consumul excesiv de sare sau deshidratare
 2. alergii care pot duce la inflamații și umflături
 3. stres , oboseală si lipsa somnului
 4. factori ereditari

- Riduri : de-a lungul anilor, ne găsim adesea în fața temutelor pleoape căzute , a pliurilor duble și, în general, trebuie să luptăm împotriva unei pieli lăsate care, în cele din urmă, ne inrautateste aspectul!


Cum să tonifiez conturul ochilor

Cel mai bun mod de a avea un aspect luminos este să urmați sfaturi simple:

 1. bea multa apa , hidratarea este esențială
 2. dormi cel puțin 7 ore pe noapte
 3. demachiați întotdeauna înainte de a merge la culcare
 4. realizează comprese anti-oboseală , precum plasturi de bumbac înmuiați în hidrosol de mușețel

De asemenea, puteți folosi multe alte trucuri, precum masaje , gimnastică facială si folosiți întotdeauna o cremă de față cu protecție solară ! 

În orice caz, utilizarea produselor cosmetice potrivite pentru tipul dvs. de piele și în ordinea corectă va garanta rezultate pe termen lung.

Cremă , ser și contur de ochi: care este diferența?

Produsele specifice pentru zona conturului ochilor utile pentru crearea unei rutine corecte de înfrumusețare a ochilor sunt cu siguranță serurile pentru față și creme pentru conturul ochilor. Să vedem împreună care sunt caracteristicile fiecăruia și ce le diferențiază cel mai mult.

Ser de față: ce este și cum se aplică

Serul feței este un produs cu o textură în general ușoară și lichidă care conține un procent ridicat de ingrediente active capabile să îndeplinească funcții specifice în funcție de diferite tipuri de piele. Serul pentru față se aplică pe pielea uscată după curățare și tonifiere și neapărat înainte de crema de față. Serurile faciale efectuează adesea o acțiune diferită de cea a cremei sau pot spori efectele acesteia, acționând ca un rapel.

Pentru piele deosebit de sensibila este indicat un ser anti-poluare, capabil să le protejeze de smog și de evenimente externe. Pentru tenul gras, un ser matifiant sau un ser anti-imperfecțiune este util, în funcție de nevoile specifice. Pielea matură are nevoie  de mai multa hidratare si se poate alege un ser anti-îmbătrânire.

Pielea matură va găsi, de asemenea, un mare beneficiu în utilizarea acidului hialuronic pentru a fi utilizat pur pe față ,ca ser. De fapt, acidul hialuronic este un puternic aliat anti-îmbătrânire ,capabil de hidratare profundă. 

Prin urmare, serul pentru față se aplică într-un mod specific și în timp util numai acolo unde este necesar . De exemplu, pe imperfecțiuni (ser anti-imperfecțiune), pe zona T (ser matifiant) sau pe pete de piele (ser netezitor). Pe de altă parte, serul anti-poluare și fără vârstă poate fi aplicat pe toată fața. 4 picături vor fi suficiente , pe frunte, bărbie, obrazul drept și obrazul stâng.

După aplicarea serului de față, puteți continua cu aplicarea cremei de față. Și acest lucru trebuie aplicat urmând pași specifici pentru ca acesta să fie cu adevărat eficient.


Cu ce este diferit serul de o cremă de față sau de o cremă de contur de ochi? Diferența constă în compoziție. Serurile au o bază de apă , în timp ce cremele au și o fază grasă , deci conțin acizi grași sau uleiuri vegetale. Prin urmare, au o absorbție diferită. Structura apoasă a serurilor permite l absorbția ingredientelor active solubile în apă mult mai rapid și mai adânc decât poate face o cremă obișnuită.

În ceea ce privește ingredientele active, vă reamintim că cele conținute într-un ser sunt în mod normal într-un procent mult mai mare decât cele conținute într-o cremă. De asemenea, considerăm că serul, având substanțe mai puțin grase în interior și, prin urmare, mai puține emulgatoare, are mai mult spațiu pentru inserarea ingredientelor active în faza de formulare.

Cu toate acestea, serul singur nu este suficient pentru a avea o rutină de înfrumusețare completă, deoarece pielea noastră are nevoie de ingrediente active pentru a combate imperfecțiunile și semnele îmbătrânirii, dar și de hrană și protecție , acțiune realizată foarte bine de cremele de față. Și, de asemenea, a unei acțiuni și mai specifice în ceea ce privește conturul ochilor.

Crema conturului ochilor este, prin urmare, un produs diferit de serul de față, utilizarea unuia nu o exclude pe cea a celuilalt, dimpotrivă, cele două produse se îmbunătățesc adesea reciproc și, în general, o rutină de înfrumusețare completă le include pe amândouă .În acest moment, dacă este dimineață, puteți trece la machiaj . Pentru a avea un aspect luminos, optează întotdeauna pentru un machiaj care să permită pielii să respire. Puteți începe cu o BB Cream, capabilă să uniformizeze tenul și să ofere luminozitate feței într-un mod complet natural precum BB Cream Like a dream .

Crema conturului ochilor: ce este și cum să o aplicați

Crema conturului ochilor este un produs specific pentru această zonă a feței și are o textură mai corpolentă decât un ser . Deoarece aceasta este o cremă, conține și faza grasă, bogată în acizi saturați, foarte prețioasă pentru hidratarea și protejarea unei zone atât de sensibile și care au nevoie de hidratare pe fața noastră.

O cremă contur de ochi are adesea o acțiune specifică împotriva pungilor, cearcănelor și ridurilor, problemele tipice din această zonă. Textura sa bogată îl face util im ultima etapă a rutinei de înfrumusețare, astfel încât crema conturului ochilor trebuie aplicată după crema de față .

Mod de aplicare: puneți doar 3 puncte de cremă sub ochi și apoi atingeți cu vârful degetelor până la absorbția completă, având grijă să acoperiți întreaga zonă din jurul ochiului, inclusiv pleoapa.

Pentru o aplicație ideală, puteți folosi degetul mic : fiind cel mai mic, poate ajunge în toate zonele conturului ochilor. Sau puteți prefera degetul inelar, deoarece comparativ cu celelalte degete exercită o presiune mai mică și, prin urmare, permite o aplicare mai delicată.

Crema conturului ochilor este, prin urmare, un produs diferit de serul de față, utilizarea unuia nu o exclude pe cea a celuilalt, dimpotrivă, cele două produse se îmbunătățesc adesea reciproc și, în general, o rutină de înfrumusețare completă le include pe amândouă .

Cum să creați o rutină oculară pentru un aspect cu adevărat Wow

Deci, iată cum să configurați o rutină definitivă de frumusețe a ochilor. O rutină corectă de înfrumusețare a feței constă în acești pași:

 • curățare
 • tonic
 • ser facial
 • cremă de față
 • crema conturului ochilor si alte tratamente specifice

Deci, să aprofundăm acest ultim aspect.

Împotriva pungilor, ridurilor, cearcănelor și a tuturor problemelor legate de zona conturului ochilor, pot fi folosite creme specifice care pot ameliora pungile și oboseala, pot contracara semnele îmbătrânirii și pot relaxa caracteristicile, calmează, tonifiază și contracarează ridurile .

Pentru a avea un aspect wow, puteți începe ziua și cu un Wondermask fără vârstă , care trebuie aplicat imediat după curățare și lăsat să acționeze timp de 15 minute. După acest timp, țesutul poate fi îndepărtat și serul masat până la absorbția completă.

O rutină bună pentru toată lumea pentru un aspect mai proaspăt, mai luminos, mai odihnit și surprinzător. Intr-un cuvant? Uau 😉

#cremadefata #ser #lasaponaria #cremaochi #ceamaibunacrema #celmaibunser