Cum se face uleiul de sunătoare acasă: iată o rețetă pentru toată lumea

13.09.2021

Hypericum (sau sunătoare) este o plantă erbacee cu flori galbene caracteristice. Frunzele sunt ovale alungite, cele mai înalte fiind cele mai mici. Dacă sunt priviți împotriva luminii, au un fel de găuri mici (în realitate sunt glande translucide). Această perforare aparentă a dat naștere denumirii botanice: Hypericum Perforatum .

Dacă aruncați o privire bună în jur în aceste zile, cu siguranță o veți găsi și. Hypericum crește defapt peste tot (chiar și la marginea străzilor orașului), dar preferă cu siguranță pădurile rare și luminoase, locațiile însorite și uscate, cum ar fi câmpurile abandonate și mediile rurale. Evident, pentru recoltare va trebui să alegem terenuri departe de trafic și amplasate în zone curate!

Când se colectează?

Hypericum atinge înflorirea maximă în timpul solstițiului de vară și se spune că cea mai propice zi pentru recoltare este 24 iunie (noaptea Sf. Ioan), de unde și denumirea populară.
Tradiția spune că sunătoarea a fost prinsă în noaptea de Sfântul Ioan , o noapte magică în care nu numai vrăjitoarele și diavolii se adună în mod tradițional pentru sabatul lor, ci sunt atrase auspicii bune sau rele pentru viitor.
Nu știm dacă acest lucru este adevărat sau nu, dar cu siguranță aceasta rămâne cea mai favorabilă perioadă de recoltare pentru a obține beneficiile maxime din această plantă extraordinară!

Care sunt proprietățile produselor cosmetice?

Hypericum este foarte bogat în ingrediente active precum flavonoide, taninuri, hipercină, acid clorogenic și cafeic. Uleiul de Hypericum este un remediu valid în caz de arsuri solare, arsuri  . De asemenea, este util pentru tratarea pielii înroșite de la scutece la copii, este un albitor excelent pentru petele pielii, oferă rezultate excelente în tratamentul psoriazisului și este, de asemenea, un aliat excelent pentru combaterea îmbătrânirii, deoarece stimulează regenerarea celulară (defapt acest lucru este motivul eficacității sale împotriva arsurilor).
Excelent ca agent calmant după soare totuși, nu trebuie utilizat înainte de expunerea la soare deoarece are un efect fotosensibilizant, adică în timpul expunerii la soare face pielea mai sensibilă la efectele nocive ale radiațiilor.

Iată cum să preparați ulei de sunătoare acasă: Puneți mugurii de flori curați și uscați într-un borcan de sticlă (mai bine dacă sunt noi!) Și acoperiți până la refuz cu ulei de floarea soarelui. Păstrați la maturitate timp de aproximativ o lună, ultima săptămână expuneți-o la soare (nu mai devreme, deoarece un timp prea lung de expunere la soare ar putea face uleiul să se râncezeasca).

În acest fel veți avea un ulei de sunătoare perfect de casă cu dragoste 😊

Unguent Hypericum

Cu hypericum este posibilă și formularea unui unguent , perfect de utilizat în caz de arsuri atât de la aragaz, cât și de la arsuri solare. Am creat un mic concentrat de natură 100% vegană și formulat cu puține ingrediente , ales unul câte unul pentru a acționa sinergic, întărindu-se reciproc. Hipericul pe care îl găsiți în unguentul nostru înflorește în regiunea Marche și este ales în conformitate cu metode virtuoase și durabile de către companiile mici locale , respectând momentele botanice potrivite pentru a permite plantei să își dezvolte pe deplin puterea.

#uleidesunatoare #vegan #celmaibunulei #sunatoare

Ulei de Sunatoare 50ml MAYAM

Bogat în hiperforină, hipericină și flavonoide, aduce beneficii antiinflamatoare, cicatrizante și de calmare a durerii, cu o tradiție îndelungată în aplicațiile dermatologice. Cunoscut pentru efectul său liniștitor asupra pielii iritate, uscate și crăpate, ameliorează iritațiile, roșeața și mâncărimea.

Este un macerat uleios obținut din florile de sunătoare în ulei de măsline.

Sapun Lichid cu Sunatoare si Isop Ecologic/Bio 100ml • NERA

NERA Sapun Lichid cu Sunatoare si Isop Ecologic/Bio 100ml


Calmeaza gingiile bebelusului dar si durerile dentare si gingivale ale adultului. Durerea e atenuata datorita uleiului de cuisoare, lavandei si musetelului. Gingiile sunt cicatrizate cu sunatoare si helichrysum. 100% ingrediente biologice. Fabricat in Franta Poate fi folosit si pt. bebelusi de la 0 luni.