De ce se formează pete pe față și cum să scapi de ele

20.06.2021

Pete pe față: cum se formează? De ce este important să le prevenim? Și, mai presus de toate, putem face ceva pentru a minimiza și elimina pe cele deja prezente pe fața noastră?

Una dintre întrebările pe care ni le puneți se referă cel mai adesea la rutina de înfrumusețare specifică pentru combaterea petelor pielii , aceasta deoarece este un subiect care interesează oamenii de toate vârstele și reprezintă o adevărată îngrijorare în îngrijirea pielii. În practică, toată lumea vrea să prevină această imperfecțiune sau să alerge la acoperire pentru a ușura petele existente! Un ton uniform al pielii te face să arăți automat mai tânăr, mai luminos și mai odihnit.

Pe lângă apariția pe pielea feței, petele pielii apar adesea și pe mâini și decolteu : de ce se întâmplă acest lucru? Care sunt cauzele? În general, un stil de viață sănătos revine să fie un punct central și în această discuție: putem doar să susținem că este o cerință foarte importantă și fundamentală pentru a preveni petele pielii și, în general, pentru a încetini semnele îmbătrânirii.

Deci, cum să evitați formarea petelor de piele pe față?

Răspunsul este: cu obiceiuri simple! Cele care sunt fundamentale pentru noi sunt:

  • Alimentație sănătoasă : o dietă bogată în minerale, vitamine și antioxidanți ajută corpul (și pielea) să rămână tânăr mai mult timp;
  • Activitate fizică : este esențial să mențineți pielea detoxificată și elastică și să îmbunătățiți nivelul de bunăstare al corpului;
  • Atenția la razele solare și protecția pielii împotriva razelor UVA și UVB prin utilizarea de protecție solară este obligatorie dacă doriți să preveniți formarea petelor pe piele sau dacă doriți să vă asigurați că cele existente nu sunt întunecate;
  • Pe lângă razele solare, este important să protejăm pielea de agenții atmosferici și de mediu, precum și de poluare;

Care sunt cele două cauze principale ale apariției petelor cutanate pe față?

Petele de pe față reprezintă unul dintre elementele caracteristice legate de îmbătrânirea pielii și în acest caz vorbim despre petele de vârstă, adesea foarte mari și întunecate, dar este un proces legat și de fotoîmbătrânire , proces care nu depinde în mod direct de vârstă. date cu caracter personal (și în acest caz chiar și fetele foarte tinere pot avea pete evidente ale pielii).

Ce este mai exact foto-îmbătrânirea?

Fotoîmbătrînirii este procesul de îmbătrânire , datorită acțiunii razelor ultraviolete asupra pielii. Din acest motiv, este cu adevărat esențial să folosiți protecție solară pentru față : vorbim despre asta în profunzime în acest articol dedicat .

Aici am dori să vă reamintim că crema noastră de față anti-îmbătrânire și anti-pete pentru față cu SPF 30 este protecția perfectă împotriva soarelui și a stresului oxidativ! De ce să-l alegi?

  • În interiorul acestui produs veți găsi doar filtre minerale de ultimă generație și un amestec de fitocomplexuri de plante prețioase pentru a crea o cremă cu o textură mătăsoasă și invizibilă.
  • Această cremă de față oferă o protecție ridicată împotriva UVA și UVB și protejează pielea de stresul oxidativ, contracarând formarea petelor solare.
  • Conține acid hialuronic cu o greutate moleculară foarte mică pentru a conferi tonus și hidratare pielii, polizaharide naturale pentru stimularea producției de colagen, apă de afine constituțională și vitamina E cu o acțiune antioxidantă extraordinară și Bisabolol pentru a spori efectul său calmant și calmant.
  • Este potrivit pentru toate tipurile de piele și este testat dermatologic pentru pielea sensibilă.

Cum se formează petele pe piele?

Petele cutanate se formează de obicei din cauza unei defecțiuni a melanocitelor , celulele care produc melanină . Este tocmai melanina, adesea menționată atunci când vine vorba de bronzare, care joacă un rol deosebit de important în apărarea pielii, activându-se pentru a o proteja de razele UV. Se întâmplă adesea ca defecțiunea melanocitelor să fie evidentă doar atunci când este prea târziu și au apărut deja primele pete solare . De obicei, culoarea acestor zone ale pielii apare mai închisă, practic maro.

Există, de asemenea, alte cauze în spatele formării petei pielii: de fapt, în unele cazuri, există și alți factori externi care pot influența negativ, cum ar fi o predispoziție genetică, utilizarea unor produse cosmetice greșite sau parfumuri și parfumuri sintetice care pătează pielea de dedesubt. soarele.

În acest moment, ce produse putem folosi ca remedii naturale pentru petele pielii?

Am creat pentru dumneavoastră rutina perfectă de frumusețe anti-îmbătrânire și anti-pete pentru fiecare vârstă și pentru fiecare tip de pată. Puteți utiliza produsele indicate în toate anotimpurile anului, nu sunt fotosensibilizante și sunt potrivite pentru toate tipurile de piele.

- Pasul 1 - Curățare delicată pentru a răsfăța pielea cu Mousse de Curățare Afine 

- Pasul 2 - Apă activă antioxidantă de rodie : tonicul perfect hidratant și anti-îmbătrânire!

- Pasul 3 - Tratament anti-pete constând din 3 pași: Vitamina C + Activator ecofermentat + Ser de uniformizare

- Pasul 4 - Cremă de față BIO PRO DAY cu SPF30 ca cremă de zi și Cremă de față cu rodie ca si cremă de noapte

- Pasul 5 - Conturul ochilor WOW

Există și pete de acnee!

Acneea adultă lasă adesea mult mai multe semne pe față decât cele juvenile: acest lucru se datorează faptului că țesuturile pielii (deși ușor) sunt mai mature și sunt marcate mult mai ușor. Din acest motiv, trebuie evitate stoarcerea comedoanelor și torturarea pielii feței!

Iată o rutină specifică de înfrumusețare pentru a preveni sau reduce acest tip de problemă a pielii:

- Pasul 1 - Curățare ușoară pentru a răsfăța pielea cu Mousse de curățare 

- Pasul 2 - Apa activă Melissa : cel mai bun tonic purificant și calmant!

- Etapa 3 - Tratament care constă din 3 etape anti-spot: Vitamina C + Phytoretinol + Activator Ecofermentat

- Pasul 4 - Crema de față BIO PRO DAY cu SPF30 ca cremă de zi și crema de față Melissa ca si cremă de noapte

- Pasul 5 - Conturul ochilor WOW

Și pentru toate petele de piele, știi care este magia?

Exfolierea pielii ! Așadar, nu uitați să folosiți scrubul !

Puteți alege între:

  • Gelul exfoliant pentru față WonderScrub , un exfoliant delicat pentru a elimina celulele moarte și a revigora pielea.
  • The Nice to meet you Face & Hand Scrub Mousse , care vă va exfolia fața și mâinile într-un mod delicat, eliminând celulele moarte și petele, pentru a vă face pielea mai strălucitoare de la prima vedere (și de la prima strângere de mână).