Vergeturile: ce sunt, cum să le preveniți și cum să le tratați în mod natural

21.04.2021

Ce sunt vergeturile ? Cum se formează? Ce putem face pentru a preveni formarea lor și a minimiza cele existente ? Să vedem împreună cum să le tratăm cel mai bine într-un mod natural.

Una dintre întrebările care ni se adresează cel mai adesea despre tratamentul pielii corpului și produsele cosmetice recomandate pentru îmbunătățirea aspectului său se referă la vergeturi , unul dintre cele mai discutate subiecte în ceea ce privește sănătatea pielii.
Acest lucru se datorează faptului că vergeturile reprezintă una dintre imperfecțiunile care afectează un număr mare de oameni , în special femeile: aproximativ 80% le au. De fapt, este foarte frecvent, din diferite motive pe care le vom vedea, că pielea corpului nu este capabilă să fie suficient de elastică în anumite puncte și din acest motiv se "întinde" creând dungi , precis vergeturi.

Ce trebuie făcut pentru a preveni vergeturile?

Așa cum explicăm adesea, cel mai bun tratament al unei pete este prevenirea acesteia prin tratarea pielii corpului și utilizarea produselor care o mențin într-o stare optimă de hidratare și hrană (ceea ce va împiedica crearea mai ușoară a petei). 

Dar ce sunt mai exact vergeturile?

Vergeturile, al căror nume științific este striae distensae , sunt numite și "atrofii dermo-epidermice striae" în domeniul dermatologic.
În realitate, sunt cicatrici reale ale pielii datorate ruperii fibrelor elastice (colagen și elastină) ale dermei (cel mai adânc strat al pielii).

Ce se întâmplă cu pielea atunci când sunt create vergeturile?

Apariția vergeturilor are loc atunci când pielea nu este capabilă să reziste stresului asociat cu o modificare și, de fapt, fibrele de colagen și elastină (responsabile de elasticitatea și tonusul pielii) se rup în derm: această lacrimă creează întinderea. marca.

Momentul în care vergeturile apar pentru prima dată este momentul în care acest proces este evident și este de fapt primul pas, faza inițială a acestei imperfecțiuni . Este cu siguranță faza în care este mai ușor să interveniți la nivel cosmetic.

Cum să recunoașteți diferitele etape ale vergeturilor?

Această primă fază a vergeturilor este asociată cu dungi roșiatice pe piele, situate de obicei pe o zonă mică sau mijlocie care, în timp, va pierde această culoare pentru a deveni albă .
Momentul în care devin albe reprezintă a doua etapă a vergeturilor.
În acest al doilea moment, efectul vergeturilor este mai clar și mai strălucitor, iar cicatricea pare mai evidentă la atingere. Pielea din zonele cu vergeturi pare mai puțin netedă și netedă.

Ce zone ale corpului sunt cel mai adesea afectate de vergeturi?

Zonele cele mai afectate de vergeturi sunt sânii , coapsele , șoldurile , fesele și abdomenul deoarece acestea reprezintă zonele care suferă, în special la femei, din ce în ce mai des modificări fizice și stres cutanat de diferite origini.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale vergeturilor?

 • creșterea și pierderea în greutate după o dietă;
 • sarcina;
 • modificări hormonale legate de adolescență;
 • predispoziție genetică (și orice alte patologii conexe);
 • aportul de medicamente și apariția anumitor patologii;
 • caracteristica de a avea pielea uscată și nu foarte elastică și deficiențe de vitamine;
 • stres psiho-fizic: producția de cortizol scade procentele de colagen și elastină din derm
 • începutul unei activități sportive intense care crește rapid mușchiul.

Cum se previn vergeturile?

Vergeturile pot fi prevenite:

 • cu o dieta sanatoasa, bogata in legume;
 • practicarea sportului și exercițiilor fizice;
 • hidratează și hrănește pielea, aplicând în mod constant creme pentru corp.

În acest scop, puteți evalua:

 • Soft Shea dacă sunteți în căutarea unei creme nutritive pentru corp;
 • Sorbet de flori și rădăcini dacă sunteți în căutarea unei creme hidratante pentru corp;
 • Răsfățați- vă untul dacă sunteți în căutarea unui produs zero deșeuri;
 • Fluid corporal nutritiv căutați un produs hrănitor, dar cu o textură ușoară;
 • Cremă de bază neutră dacă doriți să creați propriul cosmetic DIY personalizat (poate adăugați 0,2% bisabolol );
 • Unt de shea organic .

Cum să construiești o rutină de înfrumusețare a corpului pentru a elasticiza pielea?

Puteți construi o rutină de înfrumusețare pentru a elasticiza pielea corpului și pentru a trata vergeturile într-un mod foarte simplu:

 • Curățați-vă delicat pielea cu spălarea corporală pe bază de gălbenele mediteraneene, cu efect calmant și antiinflamator;
 • Faceți curățarea corpului cu mentă și iarbă de lămâie pentru a elimina celulele moarte, reactivați circulația, tonificați și elasticizați pielea ... dar mai ales pentru a absorbi mai bine tratamentele anti-vergeturi pentru utilizare localizată;
 • Folosiți ingredientele noastre active pure într-un mod localizat (pentru tratamentul vergeturilor, Phytoretinol și Vitamina C sunt adesea recomandate pentru puterea lor de netezire, combinate cu colagen vegetal și acid hialuronic pentru a conferi pielii o elasticitate și hidratare mai mari);
 • Folosiți o cremă de corp la alegere : puteți evalua o textură mai bogată dacă pielea tinde să fie uscată, mai ușoară dacă aveți nevoie doar de hidratare;
 • Efectuați un tratament localizat anti-vergeturi cu ulei de măceș sau unguent de Calendula ;
 • Efectuați un masaj corporal cu un ulei vegetal în mod constant (de cel puțin 2-3 ori pe săptămână) (vă recomandăm ulei de migdale sau ulei de germeni de grâu ).

Alte lucruri de știut despre vergeturi ...

- Vergeturile nu se bronzează! În timp ce restul pielii este colorat vara prin expunerea la soare, vergeturile rămân albe, iar contrastul culorilor crește, făcându-le mai evidente. Din acest motiv, vă recomandăm să aplicați în permanență protecția solară corporală High Protection SPF 50 . Îl recomandăm în caz de vergeturi și pentru beneficiile sale active asupra acestei imperfecțiuni: conține bisabolol, vitamina E, rodie.
- Nu există tratamente cosmetice capabile să șteargă complet vergeturile : dar acest lucru nu înseamnă totuși că aspectul general al imperfecțiunii nu poate fi îmbunătățit. De fapt, diferiți parametri pot fi îmbunătățiți pe o cicatrice și, prin urmare, o vergetură: printre care se numără cei doi principaliculoarea sau uniformitatea culorii care face decolorarea și compactitatea pielii mai puțin evidente . pielea tonifiată și elastică este mai netedă și mai fină. Vergetura poate fi astfel mai puțin vizibilă.
- Este foarte important să înțelegeți cauzele care au favorizat formarea vergeturilor și să căutați pe baza acestora cele mai bune remedii pentru dvs. dintre cele propuse: nu totul va funcționa în același mod, deci este necesar să încercați diferite produse și să evaluați rezultatele!
- E nevoie de timp! Mai ales dacă vergeturile sunt vechi, cu cât sunt mai multe, cu atât este mai dificil să le tratezi. Trebuie să ai răbdare și să fii constant: rezultatele vin mai ușor pentru cei care se angajează! ;)